Lars Danielsson

Kuzey cazının en önemli isimlerinden ünlü kontrbasçı Lars Danielsson 18 yıl birlikte çaldığı ve kendi adı ile anılan ‘Lars Danielsson Quartet’ ile birçok başarılı esere ve albüme imza attı. Danielsson kendi grubunun yanı sıra Randy ve Michael Brecker, John Scofield, Jack DeJohnette, Mike Stern, Billy Hart, Charles Lloyd, Terri Lyne Carrington ve Dave Kikosk gibi isimlerle de çalıştı. Halen ünlü perküsyoncu Trilok Gurtu ile birlikte de çalan Danielsson, caz repertuarına kattığı Libera me, Melange Bleu gibi önemli albümlerine 2012 yılında Liberetto’yu ekledi. Danielsson Anadolu ezgilerinden izler taşıyan Liberetto’da bir araya getirdiği çeşitli kültürlerin ve müzisyenlerin farklı seslerini etkileyici bir bütünsellikle harmanlıyor. Lirik yorumlarla güçlü ve nefes kesici bir virtüözlüğü bir araya getiren Lars Danielsson’un Liberetto adlı yenialbümü sonrasında İstanbul’da vereceği bu konsere özel olarak, kadroda ünlü Fransız piyanist Yaron Herman ve Magnus Öström de yer alıyor.

Lars Danielsson / Tarantella / - Across The Sun

0 yorum